WELKOM

OP MIJN WEBSITE

Praktijk voor Voetreflex Therapie, Massages en Cranio Sacraal Therapie.

VOETREFLEXOLOGIE


Wat is het?

Voetreflexologie is een massage die ruim 3000 jaar geleden al werd toegepast in China, India en Egypte. Het woord reflexologie betekent weerspiegeling. Elk deel van het lichaam weet zich weerspiegeld in de voet, de hand en het oor. Voetreflex Therapie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde zones van de voeten. Door middel van drukpuntmassage wordt het lichaam gestimuleerd in zijn zelfgenezend vermogen.

Voetreflexologie gaat ervan uit dat lichaam en geest een eenheid vormen. Als deze eenheid verstoord wordt, bijvoorbeeld bij stress, raakt het lichaam uit balans en kunnen er klachten ontstaan.

Hoe werkt het?

Elk orgaan en lichaamsdeel is via een energiebaan verbonden met een reflexpunt of -zone op de voet. De voeten worden op een speciale manier gemasseerd. Via de energiebanen krijgen corresponderende organen of lichaamsdelen een impuls die ontspannend of stimulerend werkt. Het lichaam geneest als het ware zichzelf en klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Wat doet het?

Het doel van de behandeling is de processen in het lichaam te ondersteunen, waardoor het evenwicht in het lichaam op een natuurlijke wijze hersteld kan worden. De behandeling werkt ontspannend, waardoor men zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. Voetreflex Therapie is geschikt voor jong en oud en kan uitstekend naast andere, reguliere en alternatieve behandelmethoden worden toegepast en kan klachten voorkomen.

Hoe werk ik?

Ik combineer Westerse en Chinese technieken met elkaar om tot een optimaal resultaat te komen. Vóór de massage krijg je een zout of kruidenvoetbad; dit zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel.

Indien nodig, kan ik een behandeling bij u thuis geven.

Welke zones zijn er en waar helpt het tegen?

De Reflexzone Therapie kent de volgende zones:

 • De spijsvertering
  maag-darmklachten, overgewicht
 • De ademhaling
  verkoudheid, longen of hyperventilatie
 • De lymfevaten
  vocht vasthouden in de benen
 • Het hormonale systeem
  menstruatie- en overgangsklachten
 • De uitscheidingsorganen
  slechte stoelgang
 • Hart en bloedvaten
  bloeddrukproblemen
 • Het bewegingsapparaat
  rug-, schouder- en nekklachten

Het zenuwstelsel
Bijv. stress, hoofdpijn, slaapstoornissen of burn-out


Cadeaubon

Leuke cadeautip, geef een cadeaubon van Praktijk Adrie Tinholt.